SunExpress’in Tatil Öncesi İptal Sürprizi

SunExpress’in Tatil Öncesi İptal Sürprizi

Bayram bayram tatlı yeyip tatlı şeyler yazmak isterdim ama sağolsun SunExpress buna müsade etmedi. Öncelikle Kurban ve hemen sonrasında gelen Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

Düşünün ki uçak bilet fiyatları bayram evvelinde bulutların üstüne kadar yükseldiği için aylar evvelinden biletinizi almışsınız. Planlarınızı yapmışsınız. Sonra vakit gelmiş çatmış ve tatile çıkmışsınız. Mail adresinize, tatil dönüşünüze 6 gün kala bir mail gelmiş..

Buyrun maili aynen paylaşayım

“Sayın   UYAR,

30.10.2012 tarihli  Samsun – İstanbul (Sabiha Gökçen)  seferimiz operasyonel nedenlerden dolayı iptal edilmiştir.

Sistemde kayıtlı olan telefon numaranızdan size ulaşamamaktayız. Konuyla ilgili alternatif sunabilmemiz için çağrı merkezimizle irtibata geçmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla”

Böyle bir mail atıp sonra da saygılarını sunmak tuhaf bir ironi olmuş doğrusu! Çağrı merkezini aradığımda bunun bir şaka olmasını diliyordum ama maalesef değilmiş. Arayıp ulaşamadıkları numara da zaten ev telefonummuş.. Ben zaten mesai saatlerinde çalışan biri değilim, sürekli evdeyim ve telefon bekliyorum da arkadaşlar beni ev telefonumdan arıyor. Oysa saçma sapan kampanyalar için bile cep telefonum kampanya mesajları ile doluyorken, böyle önemli bir bilgi için ev telefonundan aranıyorum.

Operasyonel nedenlerle uçuş iptal edilebilir, bunda bir problem yok ancak böyle bir durumu özellikle bayram gibi herkesin tatile çıktıgı bir vakitte müşterilerine yaşatmak operasyonel bir problem değil, OPERASYONEL BİR BAŞARISIZLIKtır.

Zaten şikayet sitelerine baktığımda da, bayram öncesi ve bayram sonrasında benzer problemleri yaşamış, mağdur edilmiş yüzlerce müşteri şikayeti ile karşılaştım.

Neyse, müşteri hizmetlerini aradığımda -ki tahmin edersiniz ne kadar sinirliyim- karşımdaki müşteri temsilcisi 30 Ekim’de uçuşun iptal olduğunu ama dilersem en yakın uygun tarih 4 Kasım’a bilet ayarlayabileceklerini söylüyor.. Çok yaşa e mi SunExpress.. Ben zaten çalışmıyorum, kafama estiği gibi tatil yapıyorum, hatta eşim de çalışmıyor, birlikte istediğimiz kadar tatil yapıyoruz ki benim planladığımdan 4 gün sonrasında da dönsem olur !!!

Bunun mümkün olmadığını, böyle bir durumda aynı tarihte başka bir uçak ya da şirket ayarlamalısınız dediğimde de bunu yapamayacaklarını ama istersem bilet ücretini iade edebileceklerini söylüyor. Yok bir de ödemeseydiniz!

Müşteri memnuniyetinin ne oldugundan bihaber böyle firmaların biran önce piyasadan silindiklerini görmeyi gerçekten can-ı gönülden diliyorum. İnsanların tatillerini zehir edip bunu basit bir operasyonel sebebe bağlayan sevgili Sun Express, adınla tezat işler yapmaya devam et.. Umarım dileğim bir an önce gerçek olur !

Sonuç mu ?

Sonuç, dönüşte  zamanında 90-100 liralık biletler 300-400 lira olduğu için uçak bileti almadım. 30 Ekim akşamına güç bela bir otobüs bileti buldum.. 12 saat yolculuk yapıp, sabahında İstanbula inip doğrudan işe  gideceğim.

Yazımı başka bir temenni ile sonlandırmak istiyorum:

Allah’ım beni bir daha SunExpress’ten bilet alma mecburiyetinde bırakma…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
GuYaR

GuYaR

Yaşamının her anında verimlilik odaklı bir endüstri mühendisi. Dijitalleşme üzerine kafa yorar, iyi bir kitap okuyucusu olmaya çalışır. Eski girişimci. Her daim yazmaya meraklı...İyi bir Football Manager oyuncusu ve hepsinden öte iyi insan olma gayretinde.